Майже половина росіян вважають вибори в Держдуму нечесними

Майже половина росіян вважають вибори в Держдуму нечесними

Опитування
Укрінформ
У РФ 46% громадян вважають, що вересневі вибори в Держдуму РФ були чесними, і водночас 45% росіян мають протилежну думку.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування Левада-центру

Як зазначається, 46% учасників дослідження заявили, що задоволені результатами виборів, ще 40% відповіли негативно, 9% респондентів підсумки голосування байдужі.

За підсумками виборів 49% опитаних чекають змін на краще, 48% сказали, що не чекають.

Крім того, 51% респондентів вважає, що в Держдумі буде партія, яка представлятиме їхні інтереси. Водночас 39% заявили, що такої партії не буде.

Згідно з опитуванням, політичні переваги росіян на виборах у Держдуму розподілилися наступним чином: 38% проголосували за «Єдину Росію», 24% - за КПРФ, 9% - за «Справедливу Росію», 7% - за ЛДПР і 6% - за партію «Нові люди».

За даними російського незалежного електорального аналітика Сергія Шпількина, який аналізує хід голосування статистичними методами, «Єдина Росія» без фальсифікованих голосів, приписаних їй, реально отримала б близько 33%, КПРФ - 25%, ЛДПР і «Справедлива Росія» - по 10%, «Нові люди» - 7%.

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції за російські «вибори» на окупованих територіях

За офіційними даними ЦВК РФ, за «Єдину Росію» за партійними списками проголосували 49,82% росіян, за КПРФ - 18,93%, за ЛДПР - 7,55%, за «Справедливу Росію» - 7,46%, за партію «Нові люди» - 5,32%.

Як повідомляв Укрінформ, у період 17-19 вересня відбулося голосування на виборах до Держдуми РФ. Напередодні з виборчого процесу були виключені практично всі ймовірні кандидати від "несистемної" опозиції, відбувалися репресії та переслідування правозахисників, журналістів та громадських активістів на підставі законів РФ "про закордонних агентів" та "про небажані організації".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Голосування на окупованих територіях делегітимізує вибори Держдуми

США засудили проведення виборів на окупованих територіях України.

Європейський Союз не визнав так звані вибори, проведені на тимчасово окупованих територіях України та взяв до уваги достовірну інформацію про численні та серйозні порушення демократичного права волевиявлення людей у самій РФ.

МЗС України 17 вересня висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію та проведення Москвою виборів на тимчасово окупованій території Криму.

Читайте також: Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми

Окрім того, Україна засудила примусове залучення до голосування українських громадян, яким були незаконно роздані паспорти РФ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-