Разумков почав свій виступ цитатою з передвиборчої програми Зеленського

Разумков почав свій виступ цитатою з передвиборчої програми Зеленського

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розпочав свій виступ під час розгляду питання про його відкликання з посади із цитування початку передвиборчої програми Президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я розповім вам про Україну своєї мрії. Україну, де стріляють лише салюти на весіллях та днях народження", - процитував спікер.

Рада розглядає відкликання Разумкова з посади спікера / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

"Я розповім вам про Україну своєї мрії. Україну, де стріляють лише салюти на весіллях та днях народження", - процитував спікер.

Разумков зауважив, що весь цей час намагався робити так, щоб хоча б частина обіцянок стала реальністю.

Читайте також: Стефанчук більше не представляє Президента у Раді – Зеленський підписав указ

"Не гарними назвами та гаслами, за якими дуже часто ховаються неправильні, незаконні речі, а реальністю. Але якщо ми повернемось до принципів, то принцип демократії, з яким ми йшли - право народу - став принципом «влади більшості», принцип верховенства закону змінений на «політичну доцільність», принцип права на власну позицію та свободу слова змінив принцип "хто не з нами, той проти нас, принцип закон - один для всіх став принципом "друзям усе - ворогам закон", а принцип, що офшори для влади - ганьба, став принципом "нічого страшного, у кожного ФОПа вони є", - заявив Разумков.

Він зазначив, що ніколи не плив за течією, і додав, що жодна посада не вартує самоповаги, гідності та довіри людей.

"Незалежно від того, хто є Головою Верховної Ради, парламент повинен залишатися суб'єктною інституцією. Інакше - це шлях до втрати демократії, до узурпації влади та втрати парламентаризму", - наголосив Голова ВР.

Читайте також: «Голос» блокуватиме відкликання Разумкова – Железняк

Він також заявив, що упродовж понад двох років роботи жодного разу не брав "конвертів" із грошима.

"Я за більше ніж два роки роботи у Верховній Раді ніяких конвертів не брав ні від кого: ні від олігархів, ні від когось іншого. Якби брав, то мене б зараз не знімали, а вже закривали. Нехай кожен відповідає за себе. Мені ніхто не приносив (конвертів – ред.)", – наголосив політик.

Він зауважив, що оцінювати діяльність чинної української влади будуть українці під час голосування на наступних президентських та парламентських виборах.

Читайте також: Зеленський назвав головну помилку Разумкова

"Оцінку і мені, і Президенту, і всім тим, хто в цій Раді, та владі й опозиції загалом, будуть давати люди, а не я. У мене такої повноти влади немає. І ця оцінка буде на виборах, де нам кожному поставлять "плюс" або "мінус"… в бюлетені. Якщо ви хочете почути, що люди говорять, я думаю, що на вулиці ми всі ходимо, якщо не відірвалися від землі. Думаю, що там ми і почуємо всі відповіді, але я не впевнений, що всім вони сподобаються", – зазначив Разумков, відповідаючи на прохання депутата з фракції "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка оцінити діяльність чинної влади в Україні.

Разумков подякував колегам за ефективну конструктивну роботу в ці роки та висловив сподівання, що парламент залишиться парламентом, а люди в парламенті залишаться людьми.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати почали розгляд питання про відкликання Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-