Ясько розповіла, як підтримує зв’язок із Саакашвілі у в’язниці

Ясько розповіла, як підтримує зв’язок із Саакашвілі у в’язниці

Укрінформ
Народний депутат України від парламентської фракції «Слуга народу» Ліза Ясько, яка нещодавно оголосила про відносини з пізніше затриманим у Грузії експрезидентом цієї країни Міхеілом Саакашвілі, заявила, що не планує переїжджати до Грузії.

Про це вона сказала у програмі «Котрікадзе закордонних справ» на каналі «Дождь», передає Укрінформ.

«Переїжджати до Грузії я точно не збираюся. Я український політик, я дуже люблю Україну. Моє майбутнє в Україні», - заявила Ясько.

Вона зазначила, що вважає Саакашвілі і грузинським, і українським політиком і розповіла про близькість з ним «духом, ідеями».

Читайте також: Ясько відвідала Саакашвілі у грузинській в'язниці

«Ми разом, ми разом живемо, проходимо цю боротьбу. Ми - дорослі люди, у нас є багато планів на майбутнє, у тому числі політичних планів боротьби за зміни і реформи - і в Україні в тому числі», - додала вона.

Вона повідомила, що на даний момент зв'язок з Саакашвілі у неї тільки через адвокатів, соратників і українського консула. За її словами, Саакашвілі продовжує голодування і знаходиться в позитивному настрої.

Ясько зазначила, що весь цивілізований світ займає «адекватну позицію» у зв'язку з затриманням Саакашвілі. Вона додала, що ряд європейських організацій, посольств і окремих політиків підтримали Саакашвілі.

Читайте також: «Саакашвілі в контейнері»: порт Поті не має підтверджених даних

«Це чинення тиску на те, щоб була встановлена ​​справедливість», - наголосила вона.

Ясько розповіла, що Саакашвілі розглядав кілька варіантів того, як йому потрапити в Грузію. Варіант з літаком був найпростішим, але була велика кількість перешкод.

«Мені відомо, що його квиток навіть було анульовано ... Це було схоже на те, що його або не посадять на літак, або просто анулюють квиток. І він, звичайно ж, думав про інші варіанти, інші сценарії. Як саме він прийняв рішення щодо того чи іншого сценарію, у мене цієї інформації немає», - поділилася Ясько.

Читайте також: Саакашвілі написав листа Зеленському

Раніше у вівторок Ясько відвідала у грузинській в'язниці експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Він знаходиться у пенітенціарній установі №12 у місті Руставі, куди його помістили після затримання 1 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі у п'ятницю вранці, 1 жовтня, розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що знаходиться у Батумі.

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. Проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення.

У 2015 році його було позбавлено грузинського громадянства і майже шість років він є громадянином України. Зараз він перебуває на посаді голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-