Відставка Разумкова: «слуги» вибрали  депутата, який вестиме засідання 7 жовтня

Відставка Разумкова: «слуги» вибрали депутата, який вестиме засідання 7 жовтня

Укрінформ
Народний депутат Данило Гетманцев (фракція партії "Слуга народу") готовий головувати на засіданні парламенту 7 жовтня при розгляді питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Про це Гетманцев сказав на брифінгу в парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

"Це не найбільш приємна пропозиція в моєму житті, але я розумію, що хтось має це зробити…Керівництво фракції запропонувало. Ми обговорили можливість такого. Я запитав: якщо можна, відмовлюся, якщо не можна, то, безперечно, зроблю це", — зазначив парламентарій.

Раніше речниця фракції "Слуги народу" Юлія Палійчук заявила, що сьогодні буде розглянуто питання про те, хто 7 жовтня вестиме засідання ВР, під час якого розглядатиметься питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови ВР. В "СН" пропонують, щоб це був Данило Гетманцев.

Читайте також: Разумков скасував обмеження на доступ журналістів до кулуарів Ради

Згідно із Регламентом ВР, при розгляді питання про відкликання з посади Верховною Радою Голови ВР, крім відкликання за його особистою заявою, про дострокове припинення ним депутатських повноважень пленарне засідання веде перший заступник (заступник) Голови ВР або обраний парламентом за процедурою (ad hoc) головуючий на пленарному засіданні з числа народних депутатів, який не підписав пропозицію про відкликання Голови ВР.

Питання про обрання (ad hoc) головуючого на пленарному засіданні не включається до порядку денного пленарного засідання, а вирішується парламентом без попередньої підготовки в комітетах після обговорення за скороченою процедурою.

Читайте також: Для дострокових виборів Ради немає підстав - Разумков

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня, під час дводенного виїзного засідання у Трускавці, зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів.

Читайте також: Кондратюк відмовилася вести засідання Ради, де розглядатимуть відкликання Разумкова – депутат

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера. Відповідне рішення передбачає розгляд питання відкликання Разумкова з посади Голови ВР у четвер, 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-