Для дострокових виборів Ради немає підстав - Разумков

Для дострокових виборів Ради немає підстав - Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не вірить, що найближчим часом в Україні можуть відбутися дострокові парламентські вибори.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «Прямий», передає кореспондент Укрінформу.

«Я не вірю в дострокові вибори. Експерти зможуть більш детально відповісти. Це буде дуже дивно виглядати - розпуск парламенту сьогодні. Тому що немає на це підстав. Плюс колеги тільки сядуть у крісла, я думаю, що бажання вийти з цього крісла якось зникне», - зазначив Разумков.

Він додав, що зараз парламент перебуває в бюджетному процесі.«Далі весна – це достатньо непростий етап для України. Давайте спочатку опалювальний сезон пройдемо», - зауважив Голова ВР.

Читайте також: Разумков планує створити «велику команду», якщо його відкличуть з посади Голови ВР

На його думку, зараз неможливі й дострокові президентські вибори.

«Якщо ми говоримо про базові речі й закони, які сьогодні діють, це неможливо. Тому що чинний Президент не може піти на дострокові вибори, оскільки він не зможе переобратися. Я не виключаю, що колеги зараз будуть змінювати закон, якщо це буде необхідно. Але я сподіваюся, що все ж таки це чутки, тому що влада – це добре, але влада повинна працювати на користь, а не бути задля влади», - сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, депутати з фракції «Слуга народу» 2 жовтня зібрали 150 підписів, необхідних, аби ініціювати відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. За інформацією речниці фракції «СН» Юлії Палійчук, було зібрано 197 підписів.

Читайте також: Разумков піде до суду, якщо його позбавлять мандату

4 жовтня за поданням голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Ради.

Під час пленарного засідання 5 жовтня Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань парламенту на два дні. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.

Окрім цього, депутати підтримали ініціативу внести до порядку денного питання відкликання Разумкова з посади спікера. Як очікується, це питання розглянуть 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-