Разумков планує створити «велику команду», якщо його відкличуть з посади Голови ВР

Разумков планує створити «велику команду», якщо його відкличуть з посади Голови ВР

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що продовжуватиме вести активну політичну діяльність та планує створити велику команду в разі його відкликання з посади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну заяву він зробив під час брифінгу в парламенті.

«Я буду працювати далі. Посада – це механізм, це інструмент. Так, без посади Голови Верховної Ради це буде важче робити, а може й легше, тому що ти себе відчуваєш людиною, яка повертається до 2019 року, до тих відряджень, до тих зустрічей із людьми. Посада в цьому плані заважає. Я думаю, що вона мені більше не заважатиме, якщо Верховна Рада ухвалить рішення. Працювати я буду так само багато. Сили є, час є, команда буде, і будемо рухатися вперед. Я ще раз повторюю: нам багато ще треба виконати з тих обіцянок, які ми давали», – підкреслив Разумков.

Він повідомив, що планує створити «велику команду». Водночас відмовився деталізувати, про що саме йдеться.

Читайте також: Зміни у керівництві ВР: «Слуги» підтримують призначення Корнієнка першим віцеспікером – депутат

Окрім того, Разумков заявив, що процедура його відкликання з посади Голови Верховної Ради відбувається незаконно. 

«Якщо я зараз почну розповідати про законний регламент, люди почнуть розповідати, що я тримаюсь за посаду. Ні, це було незаконно, але доводити, що це було незаконно, людям, які знають, що це було незаконно, це як боротися з вітряними млинами… Не буду коментувати. Усі можуть почитати роз‘яснення, але я точно не хочу казати, відповідає це регламенту чи ні. Це не відповідає іншим речам. Це не лише закону не відповідає. Це не відповідає правді, а правда – це найважливіше», – сказав Разумков.

Він наголосив, що не звертатиметься до суду у зв‘язку з незаконністю проведення процедури відкликання. «Якщо б я хотів всидіти на цій посаді, повірте мені, я знаю, як це зробити. Але посада нічого не варта, якщо ти не розумієш, навіщо вона тобі потрібна», – аргументував спікер парламенту.

Читайте також: У «Слузі народу» вважають, що за відставку Разумкова буде понад 240 голосів

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції «Слуга народу» 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції «СН» у Трускавці. За інформацією речниці фракції «СН» Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції «Слуга народу» Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої парламентської сесії питання відкликання Разумкова з посади спікера українського парламенту. Рішення щодо відкликання Разумкова з посади Голови ВР планується до розгляду у четвер, 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-