Зміни у керівництві ВР: «Слуги» підтримують призначення Корнієнка першим віцеспікером – депутат

Зміни у керівництві ВР: «Слуги» підтримують призначення Корнієнка першим віцеспікером – депутат

Укрінформ
Народні депутати з фракції «Слуга народу» підтримують ідею призначення голови партії «СН», першого заступника керівника її фракції у Верховній Раді Олександра Корнієнка на посаду першого віцеспікера у разі змін у керівництві парламенту.

Про це заявив депутат від «Слуги народи» Олександр Качура під час брифінгу в кулуарах парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

«Є така думка (призначити Корнієнка на посаду першого віцеспікера – ред.) і у фракції вона має підтримку насправді. Я думаю, що Олександр Сергійович буде усіляко оминати це питання, але давайте все-таки ми завершимо питання з відставкою (Голови ВР Дмитра Разумкова – ред.), бо некоректно це обговорювати, коли людина ще обіймає посаду. Коли буде призначено спікера, я думаю, що питання першого віцеспікера теж буде поставлено у порядок денний. У нас у фракції підтримка є», – сказав парламентарій.

Так, перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук є головною кандидатурою на посаду спікера в разі відкликання Дмитра Разумкова. У випадку відкликання Разумкова і призначення Стефанчука народним депутатам необхідно буде визначитися із кандидатурою нового першого віцеспікера та проголосувати за його призначення.

Читайте також: У «Слузі народу» вважають, що за відставку Разумкова буде понад 240 голосів

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції «Слуга народу» 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції «СН» у Трускавці. За інформацією речниці фракції «СН» Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

При цьому перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук є головною кандидатурою на посаду спікера в разі відкликання Разумкова. У випадку відкликання Разумкова і призначення Стефанчука народним депутатам необхідно буде визначитися із кандидатурою нового першого віцеспікера та проголосувати за його призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-