Кондратюк відмовилася вести засідання Ради, де розглядатимуть відкликання Разумкова – депутат

Кондратюк відмовилася вести засідання Ради, де розглядатимуть відкликання Разумкова – депутат

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк не вестиме засідання парламенту 7 жовтня, коли розглядатиметься питання відкликання з посади Голови ВР Дмитра Разумкова.

Про це повідомив член парламентської фракції ВО "Батьківщина" Вадим Івченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що, скоріш за все, це засідання буде вести хтось із депутатів "Слуги народу". Бо пан Стефанчук (перший віцеспікер - ред.) не може вести, оскільки в нього конфлікт інтересів. Пані Кондратюк відмовилась", - сказав Івченко.

Він допусив, що це засідання, ймовірно, вестиме голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також: Разумков піде до суду, якщо його позбавлять мандату

Згодом Гетманцев підтвердив, що керівництво "Слуги народу" запропонувало йому вести засідання.

Згідно з Регламентом, при розгляді питання про відкликання з посади Верховною Радою Голови ВР (крім відкликання за його особистою заявою), про дострокове припинення ним депутатських повноважень пленарне засідання веде Пперший заступник (заступник) Голови ВР або обраний Верховною Радою за процедурою (ad hoc) головуючий на пленарному засіданні з числа народних депутатів, який не підписав пропозицію про відкликання Голови Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня, під час дводенного виїзного засідання у Трускавці, зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Читайте також: Разумков заявляє, що його виключили з усіх партійних чатів «Слуги народу»

За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції партії "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Разумкова з посади спікера. Відповідне рішення передбачає розгляд питання відкликання Разумкова з посади Голови ВР у четвер, 7 жовтня.

Читайте також: Разумков планує створити «велику команду», якщо його відкличуть з посади Голови ВР

Головною кандидатурою на посаду очільника парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-