«Слуга народу» вважає нинішній порядок денний Ради нелегітимним

«Слуга народу» вважає нинішній порядок денний Ради нелегітимним

Укрінформ
Парламентська фракція партії "Слуга народу" вважає нинішній порядок денний парламенту нелегітимним і пропонує розглядати питання, які не потребують попереднього затвердження.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі речниця фракції "СН" Юлія Палійчук.

"Фракція «Слуга народу» вважає, що нинішній порядок денний Верховної Ради, розміщений на офіційному сайті парламенту, є нелегітимним, оскільки спікер ВР так і не зібрав Погоджувальну раду для його ухвалення", - написала вона.

За словами Палійчук, фракція "СН" вважає, що заява Голови ВР про необхідність трьох днів для технічної підготовки засідання Погоджувальної ради є "затягуванням часу".

Читайте також: Разумков скасував обмеження на доступ журналістів до кулуарів Ради

"За нелегітимним порядком денним ми не будемо проводити засідання, тому наша фракція запропонувала інший варіант, який не вимагає попереднього затвердження. Він складається із питань, які не потребують внесення в порядок денний. Це постанови, пов’язані з перейменуванням населених пунктів, проведенням виборів, зміни меж населених пунктів, різноманітні ратифікації тощо", - заявила речниця фракції.

Читайте також: Кондратюк відмовилася вести засідання Ради, де розглядатимуть відкликання Разумкова – депутат

Вона додала, що у середу буде розглянуто питання про те, хто вестиме засідання парламенту 7 жовтня, під час якого буде розглядатися питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови ВР.

"Ми пропонуємо, щоб це був депутат нашої фракції Данило Гетманцев", - зауважила Палійчук.

За її словами, у фракції також допускають, що сьогодні опозиція "намагатиметься блокувати роботу й не полишить спроб відкликати головуючого на засіданні Ради".

Читайте також: Для дострокових виборів Ради немає підстав - Разумков

"Усі ці питання ми будемо розглядати виключно в межах регламенту ВР", - заявила Палійчук.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня за поданням голови парламентської фракції партії "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати 5 жовтня відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів. Це рішення підтримали 240 парламентаріїв.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу про внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Разумкова з посади спікера. Його розгляд передбачається у четвер, 7 жовтня.

Читайте також: Разумков піде до суду, якщо його позбавлять мандату

Головною кандидатурою на посаду очільника парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-