Закон про олігархів ухвалили з грубим порушенням – Разумков

Закон про олігархів ухвалили з грубим порушенням – Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголосив, що ухвалення закону про олігархів супроводжувалося грубим порушенням закону.

Про це спікер сказав на брифінгу по закінченню Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України повідомляє коресподент Укрінформу.

Якщо ми говоримо про те, що відбулося у минулий четвер, то я вважаю, що це грубе порушення закону. Колеги з інших фракцій вже написали заяву до правоохоронних органів, до Генеральної прокуратури. Те, що відбулося в той день, було порушенням. Люди знали, на що вони йдуть. Вірніше, не самі йдуть, а на що вони штовхають народних депутатів. Ні Стефанчук, ні Веніславський за це не проголосували. Хай пояснять, чому вони це не зробили”, - підкреслив Разумков.

Читайте також: «Євросолідарність» просить силовиків перевірити, як Рада голосувала за закон про олігархів

На його думку, організація голосування за закон №5599 дає підстави для реагування правоохоронним органам.

Як повідомляв Укрінформ, після ухвалення Верховною Радою законопроєкту “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599) у першому читанні уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити документ до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Читайте також: Виправити неузгодженості в законі про олігархів можна двома способами - Разумков

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія).

23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599).

Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

Читайте також: Разумков підпише закон про олігархів і направить його на підпис Президенту

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про ухвалення у другому читанні та в цілому відповідного проєкту закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-