«Євросолідарність» просить силовиків перевірити, як Рада голосувала за закон про олігархів

«Євросолідарність» просить силовиків перевірити, як Рада голосувала за закон про олігархів

Укрінформ
Народні депутати від фракції “Європейська Солідарність” подали заяви до Національного антикорупційного бюро, Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань через можливе вчинення правопорушень під час голосування за закон про олігархів (№5599).

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу політичної сили.

“Сьогодні фракція "Європейська Солідарність" подає заяви до Національного антикорупційного бюро, Офісу Генерального Прокурора, Державного бюро розслідувань щодо вчинення кримінальних злочинів тими, хто безпосередньо керував і організовував дії виконавців минулого тижня в парламенті”, – зазначив співголова парламентської фракції “Євросолідарність”, народний депутат Артур Герасимов.

Читайте також: Стефанчук наполягає, що закон про олігархів не містить колізії поправок

У пресслужбі “Європейської солідарності” поінформували, що в заявах до НАБУ, ОГП та ДБР парламентарії посилаються на правопорушення, передбачені 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) та 364 (Зловживання владою або службовим становищем) статтями Кримінального Кодексу України.

“Зокрема, йдеться про відповідальність першого віце-спікера Стефанчука та представника президента у КСУ Веніславського”, - додали у пресслужбі.

Читайте також: Разумков каже, що через процедуру ухвалення закон про олігархів можуть заблокувати

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-