Виправити неузгодженості в законі про олігархів можна двома способами - Разумков

Виправити неузгодженості в законі про олігархів можна двома способами - Разумков

Укрінформ
Дмитро Разумков вважає, що виправити юридичні неузгодженості в законі про олігархів можна за допомогою вето Президента або шляхом внесення змін до вже підписаного документа.

Про це Голова Верховної Ради сказав в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як можна усунути (юридичні неузгодженості – ред.)? Це може бути вето Президента, повернення документа до Верховної Ради з пропозиціями. Або закон може бути підписаний, а після цього в нього можуть бути внесені зміни”, - розповів спікер парламенту.

Разумков додав, що юридичні колізії в законодавчому акті виникли через використання так званої "спеціальної" процедури під час розгляду документа у другому читанні.

Читайте також: Разумков обіцяє не зволікати з підписанням закону про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599).

Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту ВР. Під час голосування було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту переголосувати закон через колізію правок.

Читайте також: Милованов пояснив, як закон про олігархів спрацює для кожного українця

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення щодо ухвалення цього закону в другому читанні та в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-