Україна випередила «антикорупційні» рекомендації аудиторів ЄС – Стефанішина

Україна випередила «антикорупційні» рекомендації аудиторів ЄС – Стефанішина

Укрінформ
Україна дещо випередила висновки Суду аудиторів ЄС, який у спеціальному звіті дав критичну оцінку щодо ефективності зусиль ЄС з підтримки України у боротьбі з корупцією, і почала виконувати рекомендації європейських аудиторів ще до того, як згаданий документ був оприлюднений.

Про це сьогодні під час зустрічі з пресою за підсумками дводенного візиту до Брюсселю заявила Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, відповідаючи на запитання Укрінформу.

Читайте також: В оцінці антикорупційних зусиль України слід враховувати геополітичний аспект – ЄС

«Мені здається, що саме події, пов’язані із судовою реформою в Україні, - вони випереджають всі висновки палати аудиторів. Дійсно, мова йде про те, що Європейський Союз вкладав великі ресурси в проєкти технічної допомоги, в експертизу, але насамперед у реформу судової системи і верховенства права – це політичні процеси… Я думаю, що цей звіт реалістичний, він має право на життя. Але сьогодні ми вже рухаємося по тому напрямку, який відображений в рекомендаціях цього звіту», - зауважила український урядовець.

Вона наголосила, що зараз Європейський Союз, Сполучені Штати та країни «Великої сімки» вкладають саме політичний контекст в підтримку України в цьому шляху. Ця тема була обговорена під час візиту української урядової делегації до Брюсселя з Віце-президентом Єврокомісії Верою Юровою.

Читайте також: Україна досягла певних успіхів у боротьбі корупцією, але виклики залишаютьсяЄврокомісія

«Висновки (доповіді - ред.) лише підтверджують те, що ми сьогодні на вірному шляху. Для нас, в першу чергу, є важливим політична підтримка зусиль президента, який відданий курсу на реформи в системі правосуддя, який рішуче підтримував зміни до законодавства, що стосується (надання - ред.) переважаючої ролі міжнародним експертам. Тепер ці експерти, за політичної підтримки міжнародних партнерів, мають допомогти нам просунутися у цьому напрямку», - додала Стефанішина.

Як повідомлялося, 23 вересня Суд аудиторів ЄС, що знаходиться у Люксембурзі, оприлюднив критичну доповідь щодо ефективності використання фондів ЄС для підтримки програм, що здійснюються в Україні у сфері зміцнення верховенства права та боротьби з корупцією, та надав рекомендації із внесення коректив у політику ЄС у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-