Стефанішина: Позиція оточення Меркель щодо членства України в ЄС і НАТО - неаргументована

Стефанішина: Позиція оточення Меркель щодо членства України в ЄС і НАТО - неаргументована

Укрінформ
Позиція щодо вступу України в ЄС і НАТО у прив’язці до несприйняття цих процесів з боку Росії, яку висловив ексрадник канцлера ФРН Кристоф Гойзген, не підкріплена аргументами.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на зустрічі з пресою у Брюсселі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Навіть у тому варіанті декларації саміту (Україна - ЄС - ред.), який вже зараз є в публічному просторі, відображені європейські прагнення України. Це одна з принципових позицій, якої ми дотримуємося кожного року. Я не очікую якихось радикальних змін цього року, але, очевидно, маю підтвердити, що позиція найближчого оточення німецького канцлера засмучує. Така позиція не підкріплена жодними аргументами», - сказала Стефанішина.

За її словами, така позиція викликає подив особливо у період, коли Україна виконала майже половину зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС, коли Європейський Союз є основним торгівельним партнером України.

Читайте також: Підготовка саміту: Стефанішина розповіла ЄС про виконання Україною Угоди про асоціацію

«Україна довела свою роль стабільного, надійного й постійного партнера Європейського Союзу. Тому очевидно, що цій позиції бракує обґрунтування», - сказала урядовець.

Раніше у німецькому виданні Der Spiegel вийшло інтерв’ю колишнього радника Ангели Меркель з питань зовнішньої політики Кристофа Гойзгена. Він зокрема, стверджує, що попри жорстку позицію США, канцлер була проти надання Україні перспективи членства в НАТО і в ЄС з огляду на негативне ставлення до цього з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-