Підготовка саміту: Стефанішина розповіла ЄС про виконання Україною Угоди про асоціацію

Підготовка саміту: Стефанішина розповіла ЄС про виконання Україною Угоди про асоціацію

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела в Брюсселі зустріч з генеральним секретарем Європейської Служби зовнішньої діяльності (ЄСЗД) Стефано Санніно щодо підготовки Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 12 жовтня у Києві.

Про це повідомляє Євроінтеграційний портал, передає Укрінформ.

Під час зустрічі Стефанішина поінформувала європейського колегу щодо прогресу України в досягненні цілей Угоди про асоціацію.

«Україна та ЄС можуть посилити потенціал Угоди про асоціацію. Спільний огляд досягнення цілей Угоди має визначити сектори, де ми можемо досягти більшого», – наголосила Стефанішина.

Читайте також: Стефанішина їде до Брюсселя в рамках підготовки до саміту Україна-ЄС

Урядовиця відзначила суттєвий прогрес щодо наближення українського законодавства до норм права ЄС, зокрема, окреслила пріоритетні євроінтеграційні законодавчі ініціативи, нещодавно узгодженні та ухвалені урядом для прискорення секторальної інтеграції.

Крім того, сторони обговорили можливість посилення співпраці між Україною та ЄС у сфері безпеки, серед іншого, долучення України до ініціатив Спільної політики безпеки і оборони ЄС, насамперед Постійного структурованого співробітництва (PESCO).

Стефанішина узгодила зі Стефано Санніно подальші кроки щодо спільного огляду Угоди після презентації внутрішніх оцінок на полях прийдешнього Саміту. Також було погоджено окремі політичні позиції щодо невизнання виборів до Держдуми РФ в Криму, продовження режиму санкцій проти Росії та спільні дії в рамках Кримської платформи.

Читайте також: Стефанішина: Моя мрія на наступний рік – ратифікація Стамбульської конвенції

Зі свого боку генеральний секретар ЄСЗД високо оцінив українську презентацію оцінки Угоди та запевнив віцепрем'єра в подальшій тісній співпраці та підтримці євроінтеграційних реформ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанішина перебуває 27-28 вересня з робочим візитом в Брюсселі в рамках підготовки до саміту Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-