Стефанішина: Моя мрія на наступний рік – ратифікація Стамбульської конвенції

Стефанішина: Моя мрія на наступний рік – ратифікація Стамбульської конвенції

Укрінформ
Кабінет Міністрів уже зробив певні кроки, щоб Верховна Рада ухвалила усвідомлене, вільне від нав’язаних Церквою стереотипів рішення про ратифікацію Стамбульської конвенції.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у виступі на V Українському жіночому конгресі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моя мрія і пріоритет на наступний рік – це ратифікація Стамбульської конвенції. Але мрія полягає не лише в тому, щоб внести цей закон в парламент і його проголосувати, а щоб це було дуже усвідомлене рішення, вільне від стереотипів», - сказала Стефанішина.

Вона акцентувала, що урядовці вже зробили крок назустріч цьому рішенню – сформували певну заяву, яка буде невід’ємною частиною ратифікаційного документа, де намагалися розвіяти всі міфи і страшилки, достатньо потужно укорінені в суспільстві певними релігійними організаціями.

У цьому контексті віцепрем’єрка також зауважила, що, можливо, варто звернути увагу на те, що в Україні Церква все ж таки відділена від держави, а Стамбульська конвенція – це лише один з багатьох документів, який треба прийняти.

Читайте також: ЄС закликає Україну прискорити ратифікацію Стамбульської конвенції

«Ми вже ухвалили важливі рішення: у нас заборонена на рівні закону дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації, за ознакою кольору шкіри, у нас є судові рішення, і насправді це ті зміни, які вже є в нашій країні. Тому дійсно це мрія, я в неї вірю. Ми багато над цим працюємо, і я хочу, щоб ратифікація Стамбульської конвенції і подальші кроки в рамках її реалізації стали історією успіху в нашій країні», - резюмувала вона.

Як повідомлялася, голова Постійної делегації Верховної ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева в червні заявила, що Україна може ратифікувати Стамбульську конвенцію в новому політичному сезоні.

Стамбульська конвенція - це міжнародний юридичний обов’язковий акт під егідою Ради Європи, який охоплює питання, пов’язані з насильством проти жінки (покарання й переслідування злочинців, захист і допомога жертвам, запобігання та протидія насильству як соціальному явищу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-