Україна захищає безпеку усіх європейських націй – посол Швеції

Україна захищає безпеку усіх європейських націй – посол Швеції

Укрінформ
Україна, протистоячи військовій агресії РФ, захищає безпеку всіх європейських націй.

Про це заявив посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг у зверненні до учасників першої молодіжної зустрічі Київського безпекового форуму «Захід-Схід, Північ-Південь», передає кореспондент Укрінформу.

«Швеція підтримує територіальну цілісність України. Ми переконані: відповідаючи на безпекові виклики, які перед нею постали, Україна захищає безпеку усіх європейських націй», - сказав дипломат.

Читайте також: Україна стане членом НАТО, коли відповідатиме його критеріям – Квін

Він зазначив, що Україна зараз проходить важливий етап реформ, і це «заслуговує повної підтримки міжнародних партнерів», а також потребує підтримки активних українців.

Водночас посол Німеччини в Україні Анка Фельдґузен у відеозверненні висловила переконання, що попри перешкоди та виклики Україна досягне успіху, про який мріяли попередні покоління.

«Я глибоко переконана, що ви є тим поколінням, яке чітко знає, яким шляхом має йти сучасна Україна. Ви бачите Україну рівноправним членом ЄС та НАТО, маєте візії та цілі щодо її демократичного майбутнього та добре розумієте, що іншого шляху, окрім розбудови справедливої системи правосуддя та державних органів без корупції, просто немає», - заявила німецький дипломат.

Читайте також: У Євросоюзі заявили про причетність Росії до чергової кібератаки

Посол зазначила, що Україні нелегко було в останні роки. «Проте, коли під час моєї роботи в Києві я спілкуюся з молодими людьми вашого віку, то розумію, що попри перешкоди та виклики Україна досягне успіху, про який мріяли попередні покоління», - сказала Фельдґузен.

Вона з жалем констатувала, що у Німеччині останнім часом молодь з різних причин втрачає інтерес до політики, адже це «важка праця, але надзвичайно важлива».

«Тож я хочу закликати вас іти в активну політику та не втрачати віру в те, що зміни у вашій країні підвладні саме вам і можливі тільки завдяки вашій наполегливій праці», - сказала посол.

Читайте також: Кулеба - про шлях України до НАТО: Процес розтягнувся непристойно довго

Як повідомлялося, у Львові 24 вересня понад 100 молодих лідерів з усіх регіонів України зібралися на Київському безпековому форумі «Захід-Схід, Північ-Південь». Молодіжної зустрічі на форумі триватимуть 24-25 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-