Кулеба - про шлях України до НАТО: Процес розтягнувся непристойно довго

Кулеба - про шлях України до НАТО: Процес розтягнувся непристойно довго

Укрінформ
Україна не має розуміння, коли отримає ПДЧ в НАТО, її євроатлантична інтеграція розтягнулася на непристойно довго.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Немає розуміння, коли Україна отримає ПДЧ, але власне це та відверта розмова, вона, до речі, дуже дружня, відверта розмова, яку ми маємо з НАТО, про те, що інтеграція не може бути безкінечна”, - сказав Кулеба.

Міністр також згадав про нещодавню свою зустріч з одним з очільників делегації на Бухарестському саміті у 2008 році, який сказав Кулебі, що йому здавалося, що набуття Україною і Грузією членства в НАТО займе буквально декілька років.

Читайте також: «Вибори» на окупованих територіях Україна зафіксувала як злочин Росії – Кулеба

“Але процес розтягнувся і він розтягнувся на вже непристойно довго. Тому я думаю, всім потрібно більш прагматично і практично підходити до цього питання, тому що не може бути безкінечної інтеграції. Все повинно мати свою визначеність і свою чіткість”, - наголосив глава української дипломатії.

Кулеба зауважив, що і НАТО, і Україна переконані, що вони роблять один одного міцнішими, і наша країна продовжить робити реформи, необхідні для євроатлантичної інтеграції.

“Секретар НАТО сьогодні позитивно оцінив українські реформи і подякував Президенту України за відданість курсу реформ”, - звернув увагу міністр.

Читайте також: Україна не перебуває в глухому куті щодо НАТО - Зеленський

Посадовець зазначив, що Україна відверто говоритиме про членів Альянсу, які не зацікавлені в українських реформах, а просто прикриваються цим аргументом для того, щоб стримувати її євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Глава держави висловив переконання, що без такої держави як Україна, Альянс буде слабкішим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-