Президент закликав генсека НАТО сприяти у визволенні ув'язнених в ОРДЛО та РФ українців

Президент закликав генсека НАТО сприяти у визволенні ув'язнених в ОРДЛО та РФ українців

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга сприяти визволенню українців, які незаконно утримуються на тимчасово непідконтрольних територіях та в Російській Федерації.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі у Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Володимир Зеленський попросив Єнса Столтенберга сприяти визволенню майже 450 українців, яких утримують на тимчасово непідконтрольних територіях та в Росії”, - ідеться в повідомленні.

Президент подякував очільнику НАТО за незмінну підтримку України, відзначивши важливість участі представника Альянсу в саміті Кримської платформи, що відбувся у серпні в Києві.

Глава держави також наголосив, що за останні два роки Україна практично завершила формування нової цілісної системи національної безпеки, яка повністю побудована на стандартах країн Альянсу.

«Наш курс на членство в НАТО, принципи й стандарти Альянсу лежать в основі всіх керівних документів у сфері національної безпеки й оборони», – сказав він.

Зеленський поінформував Столтенберга про перебіг виконання Річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО. Він висловив сподівання, що країни – члени НАТО зможуть визначити для держави вичерпний перелік реформ, відповідні критерії та «маркери»», виконання яких дасть змогу перейти до наступного етапу інтеграції з Альянсом.

Читайте також: Глава місії України при НАТО розпочала роботу на новій посаді зустріччю зі Столтенбергом

Крім того, на зустрічі обговорено взаємодію України з НАТО з використанням статусу партнера з розширеними можливостями.

У контексті спільних з Альянсом зусиль для посилення безпеки у Чорноморському регіоні Президент наголосив на важливості збільшення присутності флотів країн НАТО в Чорному морі, а також взаємодії держав Чорноморського узбережжя. Зеленський запевнив, що Україна готова активно долучатися до відповідних спільних дій, а також висловив зацікавленість у збільшенні кількості спільних навчань.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 21 вересня у Нью-Йорку взяв участь у відкритті 76-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. Пізно ввечері в середу вібудеться виступ глави держави на ГА ООН.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-