Україна не перебуває в глухому куті щодо НАТО - Зеленський

Україна не перебуває в глухому куті щодо НАТО - Зеленський

Укрінформ
У Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Глава держави висловив переконання, що без такої держави, як Україна, Альянс буде слабкішим, а Україна не перебуває в глухому куті в питанні членства в НАТО.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, зустріч відбулася в постійному представництві України при ООН у середу.

"Відносини з Альянсом розвиваються, і Україна не знаходиться в глухому куті в питанні НАТО", - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів стосовно членства в Альянсі перед початком зустрічі.

Зеленський підкреслив, що без такої держави, як Україна "Альянс буде слабкішим".

"Це питання до них, чи хочуть вони мати потужний Альянс і захищати, особливо маленькі країни, які, вступаючи в НАТО, вірили в захист", - додав Глава української держави.

Читайте також: Президент закликав генсека НАТО сприяти у визволенні ув'язнених в ОРДЛО та РФ українців

Україна, за словами Зеленського, "одна з найпріоритетніших країн для НАТО", і нині вибір за Альянсом. "Ми, зі свого боку, зробили все для цього", - додав він.

Столтенберг після переговорів коротко зазначив журналістам, що НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте також: Зеленський пропонує запровадити подвійне громадянство для закордонних українців

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.

21 вересня Зеленський у Нью-Йорку взяв участь у відкритті 76-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, увечері в середу вібудеться виступ Глави держави на ГА ООН.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-