Зеленський пропонує запровадити подвійне громадянство для закордонних українців

Зеленський пропонує запровадити подвійне громадянство для закордонних українців

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запропонував запровадити подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Під час зустрічі з українською громадою у Нью-Йорку Зеленський зауважив, що в багатьох країнах світу українці зберігають багатолітні національні традиції.

«Вважаю, що ви є нашими найкращими послами. Тому що захищаєте за кордоном нашу державу, наш суверенітет, територіальну цілісність», – наголосив Зеленський.

За його словами, українська громада у США веде активну діяльність.

Він запропонував запровадити подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном. Водночас Зеленський зазначив, що неможливо надавати подвійне громадянство людям, які мешкають на території недружніх держав, тому до цього питання потрібно підходити виважено й без поспіху розглянути його та передбачити всі складні моменти.

«Це складне питання, але всі складнощі з нашою енергією, нашим бажанням будуть вирішені», – сказав Президент.

Читайте також: Зеленський підтримує подвійне громадянство, але нині це «складне питання»

Він також наголосив на важливості відновлення поваги до України та української історії.

«Повага вимірюється конкретними речами. Сьогодні ви можете прилетіти до себе додому та їхати прекрасними дорогами», – додав Зеленський.

Він зауважив, що в Україні триває відновлення історичних пам’яток.

«Це повага до історії нашої країни. Зараз – річниця відновлення нашої незалежності, нашої держави. Тому ми відновлюємо (пам’ятки історії – ред.)», – сказав Президент.

Читайте також: Шмигаль: Подвійне громадянство має бути - це ознака цивілізованих країн

Він акцентував на важливості повернення миру в Україну.

«Тут потрібні всі сили й тиск закордонних представників: посольств, лідерів різних держав, лідерів церков – усіх, хто відчуває, що може щось зробити для відновлення миру. Тому кожен з вас має робити максимально все, щоб відновити мир у нашій державі», – зазначив Зеленський.

Президент також вручив державні нагороди представникам української громади у США.

За вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини та сучасних надбань, активну участь у житті закордонної української громади, плідну благодійну та гуманістичну діяльність орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджений виконавчий директор компанії Winner Group Ukraine, філантроп Іван Гинянський. Відзнаку отримала його племінниця.

Читайте також: Зеленський: У депутатів Ради має бути лише одне громадянство - України

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджений національний керівник неурядової організації Ukrainian American Veterans Ігорь Рудко.

Президент благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine Ірина Ващук та президент Злученого українсько-американського допомогового комітету Лариса Кий відзначені орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Нагороду Лариси Кий отримав її син. Бандуристові, композитору та диригентові Юліяну Китастому присвоєне почесне звання «Заслужений артист України».

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня Зеленський на зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем закликав посилити підтримку Кримської платформи.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-