Зеленський підтримує подвійне громадянство, але нині це «складне питання»

Зеленський підтримує подвійне громадянство, але нині це «складне питання»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підтримує запровадження подвійного громадянства для українців, які живуть за межами Батьківщини, хоча нині це «складне питання».

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав, відповідаючи на запитання студентів та викладачів у Стенфордському університеті в американському штаті Каліфорнія.

«Так, я за подвійне громадянство, - сказав він. – Щоб можна було отримати українське громадянство не втрачаючи американське».

З його словами, парламент вивчає це питання.

Читайте також: Зеленський: У депутатів Ради має бути лише одне громадянство - України

Подвійне громадянство в мирний час не було б проблемою, додав він, зазначивши, що українська діаспора широко представлена в усьому світі, і це її об’єднувало б.

Але це «складне питання», зокрема через тимчасову окупацію Кримського півострова, де Росія видає російські паспорти вже упродовж двадцяти років, а також видала громадянам України близько 600 тисяч паспортів в ОРДЛО, зауважив Зеленський.

Читайте також: Трьох чиновників на Прикарпатті звільнили через подвійне громадянство

Він також додав, що окремі громадяни отримують паспорти інших держав «не з дуже гарними намірами».

"Тут потрібен індивідуальний підхід, адаптований для конкретних груп, конкретних країн в конкретних спільнотах", - переконаний Президент.

Як повідомлялося, у четвер Президент України виступив у Стенфордському університеті.

Нині він перебуває у США з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. Напередодні, 1 вересня, у Білому домі відбулася їхня зустріч. 2 вересня глава держави перебуває у Каліфорнії.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-