Трьох чиновників на Прикарпатті звільнили через подвійне громадянство

Трьох чиновників на Прикарпатті звільнили через подвійне громадянство

Укрінформ
На Прикарпатті контррозвідка СБУ на подвійному громадянстві викрила трьох посадовців. Їх посади передбачали обмежений допуск до інформації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області.

«Контррозвідка СБУ викрила трьох чиновників органів виконавчої влади в Івано-Франківській області на подвійному громадянстві. Посади держслужбовців передбачали допуск до інформації з обмеженим доступом, у тому числі в оборонній сфері», - повідомляє управління СБУ в області.

Читайте також: Чиновникам не можна буде мати подвійного громадянстваДанілов

За їхньою інформацією, паспорт громадянина однієї з європейських країн виявили у заступника директора департаменту облдержадміністрації.

З паспортом громадянки сусідньої країни ЄС виявилася і чиновниця, робота якої була пов’язана з використанням даних інформаційних систем і електронних реєстрів регіонального управління Пенсійного фонду.

Читайте також: Подвійне громадянство: Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо загроз нацбезпеці

«Іноземне громадянство мав і високопосадовець Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. Його посадові обов’язки передбачали доступ до службової інформації в оборонній сфері», - зазначили в СБУ.

Тут стверджують, що викритих біпатридів звільнено із займаних посад. Двоє порушників оскаржували відповідне рішення. Втім, Верховний суд України підтвердив законність їх звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-