Чиновникам не можна буде мати подвійного громадянства – Данілов

Чиновникам не можна буде мати подвійного громадянства – Данілов

Укрінформ
Згідно з нормами законопроєкту про подвійне громадянство, державні чиновники повинні мати лише українське громадянство.

Як передає Укрінформ, про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив у інтерв’ю виданню “LB.ua”, відповідаючи на питання що буде з тими, хто має громадянство країни-агресора і чи дійсно ця норма стосуватиметься лише чиновників.

«Це стосуватиметься всіх. Якщо ви маєте друге громадянство або якісь інші документи іншої держави, ми як держава маємо про це знати. Нічого страшного в цьому немає, хоча нашою Конституцією заборонено мати громадянство іншої країни. Але Конституція ухвалювалася в 1996 році – сучасний світ зовсім інший. Сьогодні у подвійному громадянстві немає нічого страшного. Просто ми маємо про це знати», - зазначив Данілов.

Читайте також: Разумков не підтримує подвійне громадянство в Україні

Водночас, на думку секретаря РНБО, якщо людина заходить на якусь державну посаду, вона має бути тільки громадянином України та вийти з громадянства інших країн. Він також розповів, що під час проходження спецперевірки для допуску до певних документів, до людей, які мали громадянство інших країн, вона буде більш прискіпливою.

«Якщо ви – бізнесмен, інший паспорт допомагає вам у бізнесі – будь ласка, ми не поліцейська держава, ми не маємо вам це забороняти. Але зважайте на те, що виникнуть питання щодо того, де ви сплачуєте податки і чи перебуваєте на території країни передбачені законом 183 дні», - відзначив він.

Читайте також: Подвійне громадянство: Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо загроз нацбезпеці

Данілов також вважає, що Україна повинна надати можливість людям з Канади та інших країн, які хочуть отримати українське громадянство. Водночас, це не торкнеться людей з громадянством РФ.

«Що стосується країни-агресора, ми не можемо сьогодні допустити подвійного громадянства у цьому випадку – щоб вони, наприклад, мали вплив на наш політикум», - наголосив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету Міністрів врегулювати питання подвійного громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-