Разумков не підтримує подвійне громадянство в Україні

Разумков не підтримує подвійне громадянство в Україні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не підтримує запровадження в Україні подвійного громадянства.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

«У Конституції закріплено, що у нас єдине громадянство. Якщо ми змінюємо головний закон України, це одна історія. Якщо ми починаємо змінювати закони, які знаходяться нижче Конституції, це інша історія. Моя особиста думка – громадянство має бути одне», - наголосив голова парламенту.

Разумков вважає, що від легалізації подвійного громадянства буде більше мінусів, ніж плюсів.

«Сьогодні у нас будь-який громадянин може мати під подушкою паспорт іншої держави, в тому числі чиновник. А це не правильно. Тому що якщо чиновник працює на країну і народ, тоді виникає питання, на яку країну і на який народ він працює», - додав спікер.

Читайте також: Разумков прокоментував запуск у Раді сенсорної кнопки

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету Міністрів врегулювати питання подвійного громадянства.

«Подібна ситуація є по інших країнах, тому сьогодні ми прийняли рішення доручити Кабміну розробити законопроєкт, який дозволить нам чітко розуміти тих осіб, які мають подвійне громадянство», - зауважив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

При цьому він висловив переконання, що українці, які мають російські паспорти на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в Криму, відмовляться від них, коли Україна поверне собі ці території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-