Зеленський розповів у Стенфорді про головну українську мету

Зеленський розповів у Стенфорді про головну українську мету

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна стане сильною та успішною країною, яка матиме лідерські позиції у Європі.

Про це він заявив під час зустрічі зі студентами, викладачами та представниками експертного середовища Стенфордського університету у США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави наголосив, що наразі української метою є повернення тимчасово окупованих Росією територій Криму та сходу України.

"В усьому світі відома саме американська мрія. Але ми втратили чимало часу, у нас немає часу мріяти. У нас немає мрії, у нас є українська мета! І це, звісно, не тільки цифровізація. Ми повертаємо своїх людей, для нас це дуже важливо: повернути їх, повернути Крим, повернути Донбас. Ми будемо сильною, упевнений, успішною країною, лідером Європи! Чому я впевнений у цьому? Не тому, що все можливо, а тому, що можливо все", - сказав Зеленський.

Він також запросив присутніх відвідати Україну і пересвідчитися в цьому на власні очі.

За словами Президента, нині Україну можна охарактеризувати двома словами: "Усе можливо".

"Україна, яка протистоїть одній із найпотужніших армій світу - армії Російської Федерації, у якої анексовано та окуповано частину території, що більша за площею від окремих штатів Америки. І в цих умовах Україна будує демократичну, вільну, відкриту державу, створює антикорупційну систему інституцій, унікальну систему електронного декларування чиновників, мінімізує вплив олігархів на економіку та політику, максимально спрощує ведення бізнесу", - зауважив Зеленський.

Читайте також: Зеленський запропонував Світовому банку долучитися до трансформації України

Він також розповів про реалізацію реформи банківського сектору, практику прозорих аукціонів на розвідку та видобуток природних ресурсів, впровадження дієвого прозорого корпоративного управління, запуск ринку землі, зміцнення верховенства права і реформу судової систему.

Крім того, Президент відзначив, що Україна будує тисячі кілометрів доріг, сотні мостів, літаки, танки, військово-морський флот.

"Українці часто доводили людству, що все можливо! Що можливо створити перший вертоліт, штучний супутник Землі, найбільший у світі літак та WhatsApp", - підкреслив глава держави.

Зеленський наголосив, що нині Україна - це "велика демократична держава, де все можливо".

Читайте також: Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський нині перебуває у США з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. Напередодні, 1 вересня, у Білому домі відбулася їхня зустріч.

2 вересня глава держави перебуває у Каліфорнії.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-