Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні - Кулеба

Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні - Кулеба

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні під час робочого візиту.

На цьому акцентував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Президент Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні. Мені теж вдалося обговорити подальші спільні з США кроки для розвитку Кримської платформи”, - зазначив глава української дипломатії.

Кулеба підкреслив, що Президент США Джозеф Байден на двосторонній зустрічі за участю делегацій у першу чергу привітав з успішним проведенням саміту Кримської платформи.

Читайте також: Класичний приклад win-win: Кулеба про візит Зеленського до Вашингтона

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи, у результаті якого будо схвалено підсумкову декларацію.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Зеленський нині перебуває у США з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. Напередодні, 1 вересня, у Білому домі відбулася їхня зустріч. Завершення Зеленського до США заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-