Чехія в ООН висловила підтримку Україні

Чехія в ООН висловила підтримку Україні

Укрінформ
Чехія всіляко підтримує незалежність України та її суверенітет в межах міжнародно визнаних кордонів. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек.

“Чеська Республіка твердо підтримує заснований на правилах міжнародний порядок з ООН у його центрі, а також дотримання міжнародного права й зобов’язань, закріплених в Статуті ООН. На цьому тлі дозвольте підтвердити непохитну підтримку Чеською Республікою суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України й Грузії в межах їх міжнародно визнаних кордонів”, - сказав Кулганек.

Він також висловив занепокоєння “постійними масовими репресіями у Білорусі, що створили атмосферу страху серед населення”. “Ми закликаємо до негайного звільнення усіх незаконно затриманих за послуговування правом на свободу слова чи мирні зібрання, в тому числі журналістів, правозахисників та активістів”, - зауважив міністр.

Кулганек наголосив на важливості “незалежного та прозорого розслідування цих порушень”.

Читайте також: Зеленський назвав пріоритети України на Саміті ООН з продовольчих систем

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську.

Після приземлення були затримані двоє пасажирів - колишній редактор опозиційного Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ Софія Сапега.

Після інциденту з літаком Європейська Рада вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти посадових осіб і державних установ Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Загалом ЄС ввів 3 пакети санкцій проти режиму Лукашенка.

Фото: MVČR/Ladislav Adámek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-