Довибори в Раду: ЦВК зареєструвала «двійника» кандидата від «Слуги народу» у 184 окрузі

Довибори в Раду: ЦВК зареєструвала «двійника» кандидата від «Слуги народу» у 184 окрузі

Укрінформ
Центральна виборча комісія зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область) 31 жовтня.

Рішення ухвалено на засіданні ЦВК у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив член ЦВК Сергій Постівий, до комісії надійшли заяви разом з іншими необхідними документами від партії “Слуга народу”, а також громадян України щодо реєстрації кандидатами у народні депутати на проміжних виборах до парламенту.

ЦВК розглянула документи і прийняла рішення зареєструвати кандидатом у народні депутати на проміжних виборах в ОВО №184 висунутого партією “Слуга народу” Сергія Козира.

Читайте також: Довибори в Раду: у «Слузі народу» прогнозують жорстку боротьбу на Херсонщині

Крім того, в ОВО №197 кандидатами зареєстровано Владислава Володимировича Голуба та Віталія Олександровича Войцехівського, які балотуються до ВР шляхом самовисування.

Водночас Постівий підкреслив, що у документах Войцехівського вказано, що він нещодавно повністю змінив своє ім’я. Член ЦВК нагадав, що комісія нещодавно зареєструвала вже кандидатом у народні депутати в 197-му окрузі його повного тезку - Віталія Олександровича Войцехівського (висунутого “Слугою народу” - ред.).

Читайте також: Довибори в Раду: «Слуга народу» висуває Козиря кандидатом у депутати

“Хотів би звернути увагу щодо кандидата Войцехівського Віталія Олександровича у зв’язку з тим, що є певні сумніви й певні невідповідності в документах, на які б хотілося звернути увагу членів комісії. Зокрема, кандидат, подавши документи, зазначив, що 14-го числа, а документи надійшли до нас 20-го, тобто за шість днів до дня реєстрації кандидат змінив своє прізвище та ім’я, відповідно до цього він був Шевченком Віктором Олександровичем”, - розповів член ЦВК.

Також, за його словами, є розбіжності в даних декларації та автобіографії Войцехівського.

Крім того, Постівий поінформував, що кандидат вказав місцем роботи, а також громадської діяльності - громадську спілку “Золотоніська громадська міська рада”, однак комісії не вдалося її знайти у Єдиному реєстрі юридичних осіб.

У свою чергу голова ЦВК Олег Діденко підкреслив, що у контексті питання реєстрації кандидатів з однаковими іменами і прізвищами та зміною прізвищ “ЦВК ще 2019 року давала свої пропозиції до законодавства на вирішення цієї проблеми, вони не були сприйняті, тому діємо у межах правового поля, яке є на зараз”.

Читайте також: «Євросолідарність» висунула Романа Сущенка кандидатом у народні депутати

Раніше ЦВК вже зареєструвала 27 кандидатів у народні депутати України в ОВО № 184 та № 197.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія призначила на 31 жовтня проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область).

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

1 вересня в цих округах розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів.

10 вересня ЦВК зареєструвала висунутого партією “Слуга народу” чинного міського голову Золотоноші Віталія Войцехівського кандидатом у народні депутати на 197-му окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-