ЄС рішуче відкидає спроби Росії зобразити себе «посередником» у конфлікті з Україною

ЄС рішуче відкидає спроби Росії зобразити себе «посередником» у конфлікті з Україною

Заява
Укрінформ
Євросоюз рішуче відкидає спроби Росії зобразити себе "посередником" у нібито "внутрішньоукраїнському конфлікті”, оскільки РФ здійснює агресію проти України і це становить серйозну загрозу європейському порядку безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Європейського Союзу щодо триваючої агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Мінські домовленості однозначно визначають, що Тристороння контактна група складається з України, Російської Федерації та ОБСЄ, причому остання є посередником. Тому ми засуджуємо і рішуче відкидаємо наратив Росії, яка намагається представити себе посередником у так званому “внутрішньоукраїнському конфлікті”, - йдеться у заяві.

У Євросоюзі додали, що Росія просто намагається відвернути увагу від своїх безперервних актів агресії та підриву суверенітету і територіальної цілісності України, у тому числі шляхом незаконної анексії Кримського півострова, що суперечить її зобов’язанням за міжнародним правом.

Читайте також: ЄС закликає відкрити передові бази місії ОБСЄ біля кордону з Росією

"Ці дії, безперечно, є серйозною загрозою для європейського порядку безпеки, за що Росія несе повну відповідальність", - заявили в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, раніше місія ЄС в ОБСЄ заявила про те, що російський наратив із зображенням РФ як нібито посередника у “конфлікті” перешкоджає змістовним переговорам у Мінському та “нормандському” форматах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-