Комітет ВР рекомендує переголосувати закон про олігархів через колізію правок

Комітет ВР рекомендує переголосувати закон про олігархів через колізію правок

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати Закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599) через колізію правок.

Як повідомила в коментарі Укрінформу голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук (фракція "Слуга народу"), відповідне рішення ухвалено на засіданні комітету у п’ятницю перед початком пленарного засідання ВР.

"Комітет рекомендував парламенту переголосувати законопроєкт про олігархів у другому читанні. Була технічна помилка нашого секретаріату. Просто дозволили двом взаємовиключаючим правкам потрапити до висновку комітету", – сказала Верещук.

Читайте також: Малюська прогнозує, що затягнути підписання закону про олігархів не вдасться

Вона поінформувала, що переголосування за закон може відбутися на наступному пленарному тижні, який триватиме упродовж 5-8 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, під час голосування за Закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599) одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній.

Верховна Рада 23 вересня ухвалила відповідний законодавчий акт.

Депутати розглядали законопроєкт постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-