Малюська прогнозує, що затягнути підписання закону про олігархів не вдасться

Малюська прогнозує, що затягнути підписання закону про олігархів не вдасться

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Верховна Рада ухвалила закон про олігархів «у цілком прийнятному вигляді, без перекручування та розмивання змісту».

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

«У липні Володимир Зеленський та уся наша команда придбала черговий квиток на війну – був зареєстрований законопроєкт №5599 про олігархів. Артилерійський вогонь з боку олігархічних медіа та спокусу олігархічними грошима абсолютна більшість членів владної команди перенесла достойно і перші бої стали переможними: сьогодні законопроєкт проголосований Верховною Радою у другому читанні у цілком прийнятному вигляді, без перекручування та розмивання змісту. Далі буде теж непросто», - заявив Малюська.

Він не виключив, що «підписання та публікацію тексту точно будуть намагатися затягнути та блокувати, будь-які висновки Венеційської комісії (навіть цілком позитивні) будуть використовувати задля того, щоб поставити під сумнів конституційність закону, закон оскаржать до Конституційного Суду України, законопроєкт і його імплементацію будуть атакувати за допомогою медіа, групи кращих юристів країни з приватного сектору будуть придумувати схеми, як вивести олігархів з-під дії закону, усі рішення про визнання особи олігархом будуть оскаржені до Верховного Суду та ЄСПЛ».

«Їх завдання мінімум – затягнути імплементацію закону на якомога довше, бажано до наступних виборів до парламенту. Завдання максимум – забезпечити втрату чинності законом і відбити бажання будь-якого політика повторювати такі спроби. Вангую – ці спроби будуть невдалими», - вважає Малюська.

Він зауважив, що єдиний оптимальний вихід для олігархів – перестати бути олігархами і позбутися однієї або кількох ознак своєї «олігархічності»: продати або розподілити монопольний бізнес, відійти від політики або продати свої медіа за ринковою ціною.

«На усе це їм відведено 6 місяців. Якщо цього не трапиться, контакти таких олігархів з чиновниками стануть прозорими – чиновники будуть зобов’язані про них повідомляти, олігархи не зможуть фінансувати політичну діяльність, олігархи не зможуть брати участь у великій приватизації, і, найважливіше, олігархи стануть олігархами цілком офіційно, що стане важливою пересторогою для їх контрагентів по бізнесу», - підкреслив міністр юстиції.

Читайте також: Зеленський заявив про тиск на депутатів та інтриги навколо ухвалення закону про олігархів

Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер, 23 вересня, ухвалила закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (законопроєкт №5599). Документ підтримали 279 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-