Зеленський заявив про тиск на депутатів та інтриги навколо ухвалення закону про олігархів

Зеленський заявив про тиск на депутатів та інтриги навколо ухвалення закону про олігархів

Укрінформ
Закон про олігархів дає шанс Україні на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою.

Перед ухваленням документа був тиск на депутатів, інтриги й шантаж, зазначив Президент Володимир Зеленський у дописі у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Завдяки антиолігархічному закону Україна отримує історичний шанс на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою. Так, це багатьом політикам не подобається. Так, вони хочуть жити, як раніше, працюючи на олігархів. Так, було дуже багато тиску на наших депутатів, дуже багато інтриг і навіть шантажу. Але закон ухвалено», - зауважив Зеленський.

Глава держави нагадав, що Конституція визначає, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Але фактом життя в нашій державі, за його словами, упродовж багатьох років було існування також олігархічної гілки влади – «групи людей, які вважали, що вони важливіші, ніж законодавці, урядовці чи судді».

«Кожен українець знає, хто ці люди, яких називають олігархами. Кожен українець знає, як олігархи купували політичний вплив і як вони використовували політиків заради своїх інтересів. Держава не мала права це ігнорувати – ніколи. Ні у 2000-х роках, ні у 2010-х роках, ні тим більше зараз», - заявив Президент.

Він подякував кожному депутату, який підтримав цей закон, що набрав 229 голосів від «Слуги Народу» та 279 «за» в цілому в парламенті.

«Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде. Законодавча, виконавча та судова – так. А для олігархів шлях єдиний – стати чистим бізнесом», - запевнив Зеленський.

Читайте також: Рада виключила з порядку денного зміни в Податковий кодекс

Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер ухвалила закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (законопроєкт №5599). Документ підтримали 279 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-