Рада виключила з порядку денного зміни в Податковий кодекс

Рада виключила з порядку денного зміни в Податковий кодекс

Укрінформ
Верховна Рада виключила з порядку денного пленарного засідання 23 вересня та тижневого порядку денного законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 266 народних депутатів.

"Пропоную поставити на голосування пропозицію про виключення з порядку денного і з тижневого порядку денного законопроєкт №5600 у зв’язку з тим, що ми отримали підписні листи і заходимо по регламенту в процедуру 119 пункт 1", – сказав під час пленарного засідання ВР народний депутат з фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець.

Згідно із першим пунктом статті 119 регламенту Верховної Ради, під час розгляду законопроєкту в другому читанні парламент проводить його постатейне обговорення та голосування. У разі необхідності можуть обговорюватися і ставитися на голосування окремі частини, пункти, підпункти, речення або статті.

Читайте також: Рада ухвалила закон про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня ухвалила проєкт закону №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" в першому читанні.

Мета документа - забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок в частині запобігання «скруткам» і тіньовому обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" тощо.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні 17 вересня рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт у другому читанні.

Секретаріат фракції "Слуга народу" у Верховній Раді 23 вересня розпочав збір підписів народних депутатів за ініціативу застосувати особливу процедуру розгляду відповідного документа у зв’язку з тим, що до другого читання законопроєкту подано понад 11 тисяч поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-