Малюська вважає, що розгляд законопроєкту про олігархів затягують до виборів Ради

Малюська вважає, що розгляд законопроєкту про олігархів затягують до виборів Ради

Укрінформ
Міністр юстиції переконаний, що законопроєкт про олігархів треба ухвалювати в цілому - і вже після цього враховувати висновки Венеційської комісії.

Про це Малюська розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба приймати в цілому (законопроєкт про олігархів - ред.), після цього Венеційська комісія дає свій висновок, і після цього ми маємо ще пів року, щоб врахувати висновки Венеційської комісії, яку ми абсолютно поважаємо", - зазначив глава Мін'юсту.

При цьому він висловив думку, що розгляд закону про олігархів затягують до наступних виборів Верховної Ради.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів

"Коли розроблявся законопроєкт, була готова концепція, він реєструвався в парламенті - було цілком зрозуміло, що олігархи зроблять все можливе, щоб він не був прийнятий… План дій став очевидним - максимально затягнути процес до наступних парламентських виборів", - вважає міністр юстиції.

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня в першому читанні ухвалила законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". За документ проголосували 275 народних депутатів. Другий розгляд законопроєкту було заплановано на осінь. До нього вже надійшло понад 1230 поправок.

Читайте також: До реєстру олігархів можуть потрапити представники середнього бізнесу - Денісова

2 вересня Людмила Денісова звернулася до Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому вказала на невідповідність Конституції законопроєкту №5599 і запропонувала направити його до Венеційської комісії. 10 вересня Разумков направив документ на експертизу до цього органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-