РНБО запровадила санкції проти 33 кандидатів у депутати Держдуми РФ

РНБО запровадила санкції проти 33 кандидатів у депутати Держдуми РФ

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про застосування персональних обмежувальних санкцій проти 33 кандидатів у депутати Державної думи Російської Федерації за причетність до організації та проведення виборів на окупованих територіях України.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання 17 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

“Третє питання, яке розглядалося на сьогоднішньому засіданні РНБО, - це питання санкцій. У нас було дві доповіді. Була доповідь голови Служби безпеки України Івана Баканова. Переважна більшість санкцій стосується питання, які сьогодні є на окупованій території Криму і на окупованій території Донецької і Луганської областей, - це вибори у так звану Державну думу Російської Федерації. Ми впевнені, що на цих територіях немає права Російська Федерація проводити вибори, тому всі учасники цього процесу, які беруть участь, члени дільничної комісії, агітатори, кандидати, усі спостерігачі, які є офіційними особами на цих виборах, вони будуть під санкціями нашої країни”, - сказав Данілов.

Читайте також: Україна введе санкції проти причетних до виборів у Держдуму на окупованих територіях - РНБО

Він підкреслив, що наразі вже відпрацьований перший список осіб, залучених до організації та проведення виборів у Держдуму РФ на окупованих територіях України. За словами секретаря РНБО, проти них усіх незабаром указом Президента Володимира Зеленського будуть застосовані санкції.

“Сьогодні під санкціями у нас 53 члени територіальних виборчих комісій, 33 кандидати в Держдуму, 7 посадових осіб, співробітників Федеральної служби безпеки РФ, які мали безпосередню причетність до отруєння Олексія Навального. Цей перелік початковий. Далі буде”, - повідомив Данілов.

Читайте також: Данілов - про проєкт бюджету-2022: Видатки на Апарат РНБО не збільшились ні на копійку

Окрім цього, Данілов висловив попередження для іноземних громадян, які мають намір долучитися до виборів. “Якщо вони (іноземні громадяни - ред.) там з’являться в якості офіційних спостерігачів або в якості якихось інших осіб після виборів, незалежно від того, чи будуть вони сенаторами, чи будь-якими іншими посадовими особами, які мають той чи інший імунітет, вони обов’язково будуть під санкціями нашої країни”, - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося, впродовж 17-19 вересня Росія проводитиме вибори до Держдуми.

Читайте також: Голосування в Думу як форма окупації

Раніше Верховна Рада України закликала міжнародну спільноту не визнавати легітимність цих виборів у зв’язку із наміром російської влади незаконно провести голосування на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Крим та захоплені окремі райони Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-