Присутність ОБСЄ на кордоні передбачена Мінськими угодами - постпред ЄС

Присутність ОБСЄ на кордоні передбачена Мінськими угодами - постпред ЄС

Укрінформ
Мінські домовленості передбачають відновлення Україною повного контролю над усім своїм міжнародно визнаним кордоном.

Про це нагадала у Твіттері постійний представник Євросоюзу в ОБСЄ Раса Остраускайте, передає кореспондент Укрінформу.

"Мінські домовленості передбачають постійний моніторинг кордону та верифікацію з боку ОБСЄ, а також містять зобов’язання щодо відновлення Україною повного контролю над усім своїм кордоном. Комплексний моніторинг кордону має вирішальне значення для сталого політичного врегулювання конфлікту", - зазначила Остраускайте.

Вона додала, що Євросоюз засуджує рішення РФ не продовжувати після 30 вересня мандат спостережної місії ОБСЄ на прикордонних російських пунктах пропуску "Гуково" та "Донецьк".

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня Росія відмовилася продовжувати мандат спостережної місії ОБСЄ, яка працювала в районі КПП "Гуково" і "Донецьк" на кордоні з Україною.

Читайте також: Росія усунула спостерігачів ОБСЄ з кордону для «каруселей» на виборах в Держдуму – Кулеба

В МЗС України заявили, що це рішення є свідченням планів Росії нарощувати постачання зброї, військового обладнання, регулярних частин і найманців на тимчасово окуповану територію України в Донецькій та Луганській областях. І це може спричинити ескалацію в зоні російсько-українського збройного конфлікту.

Україна закликала РФ негайно припинити деструктивні дії щодо спостережної місії ОБСЄ та виконати всі зобов’язання у межах Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-