До Держдуми РФ балотуються ті, хто керував так званою «русской весной» 2014 року – Гармаш

До Держдуми РФ балотуються ті, хто керував так званою «русской весной» 2014 року – Гармаш

Укрінформ
У списках політичних партій на виборах до Державної думи РФ присутні члени незаконних збройних формувань (НЗФ) "ДНР" і "ЛНР", колишні керівники різних напрямків цих "республік", тому нове скликання Держдуми буде більш радикальним, ніж попереднє.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі телеканалу "Дом" заявив представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) в Тристоронній контактній групі від України Сергій Гармаш.

"Завдяки залученню до виборчої кампанії громадян Росії, які ініціювали та керували так званою "русской весной" 2014 року, завівши їх до Держдуми РФ, це зробить Думу більш радикальною взагалі стосовно України. Це зробить більш радикальною політику Росії стосовно України", — впевнений Гармаш.

У зв'язку з цим він прогнозує ще більше загострення російсько-українських відносин.

Читайте також: Росія усунула спостерігачів ОБСЄ з кордону для «каруселей» на виборах в Держдуму – Кулеба

"Нам потрібно розуміти, що це буде серйозне загострення. І росіян до цього готують. Готують громадську думку росіян до того, що буде радикалізація відносин з Україною", — зазначив представник української сторони в ТКГ.

Водночас Гармаш наголосив, що головна мета Кремля в залученні до "виборів" в Держдуму РФ жителів ОРДЛО — отримати голоси "за тих, кому вигідно партії влади".

"Для росіян участь жителів Донбасу в цих "виборах" полягає лише в тому, щоб вони проголосували за тих, кому вигідно партії влади. За кого вигідно проголосувати Путіну, скажімо так", — сказав він.

Читайте також: В ОРДЛО обмаль охочих голосувати на виборах Держдуми - правозахисники

Як повідомлялося, вибори до Держдуми РФ триватимуть упродовж трьох днів — 17-19 вересня. І якщо мешканці окупованого Криму беруть участь у виборчому процесі РФ вже кілька років, то українців в ОРДЛО втягують вперше. Для цього на непідконтрольній Україні частині Донбасу масово видавали російські паспорти — їх отримали вже понад 600 тис. українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-