В ОРДЛО обмаль охочих голосувати на виборах Держдуми - правозахисники

В ОРДЛО обмаль охочих голосувати на виборах Держдуми - правозахисники

Укрінформ
В окупованих районах Донеччини й Луганщини недостатньо охочих їхати на дільниці до Росії, аби взяти участь у виборах до Держдуми.

Про це у Фейсбуці повідомила Східна Правозахисна група, передає Укрінформ.

«У НЗФ «ЛНР» та «ДНР» не вистачає бажаючих їхати в РФ на виборчі дільниці… Тому окупаційні адміністрації РФ та політтехнологи Кремля вдаються до крайніх заходів», - йдеться у повідомленні.

Правозахисники з посиланням на свої джерела інформують, що окупаційні адміністрації продовжили для мешканців ОРДЛО термін прийому заявок на перевезення до Ростовської області з метою участі у голосуванні на виборах Держдуми РФ до 16 вересня. Раніше кінцевий термін було встановлено до 10 вересня.

Читайте також: Європарламент закликає не визнавати результати виборів в Держдуму

«Таке рішення було прийнято у зв’язку з тим, що окупаційні адміністрації РФ не можуть виконати наказ Кремля та забезпечити явку з ОРДЛО у кількості 75% від загальної кількості виданих паспортів РФ (400-450 тисяч)», - пояснюється в повідомленні.

Також зазначається, що 13 вересня завершився термін реєстрації на платформі «Дистанційне електронне голосування». Кількість зареєстрованих не перевищує 139 тис. (погрішність 7-10%). «Тобто НЗФ «ЛНР» та «ДНР» потрібно вивезти майже 300 тисяч осіб. Це практично не реально», - підсумували у Східній Правозахисній групі.

Читайте також: Окупанти в ОРДЛО примушують місцевих найманців іти на вибори Держдуми - розвідка

Як повідомлялося, напередодні виборів до Державної думи РФ, які відбудуться 17-19 вересня, в ОРДЛО зафіксовано масову видачу російських паспортів. Це робиться для того, щоб залучити до виборів якомога більше жителів тимчасово окупованих територій.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявляла, що жителів тимчасово непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей змушують брати участь у виборах до Держдуми, погрожуючи штрафами і звільненнями - окупаційна влада чинять тиск на тих, хто отримав паспорт Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-