Законопроєкт про перехідний період в ОРДЛО і Криму потребує додаткових обговорень – Разумков

Законопроєкт про перехідний період в ОРДЛО і Криму потребує додаткових обговорень – Разумков

Укрінформ
Урядовий законопроєкт №5844 «Про засади державної політики перехідного періоду» потребує додаткових обговорень з урахуванням переговорів у мінському і нормандському форматах для збереження підтримки України з боку ЄС і США.

Таку думку висловив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв’ю інформагентств «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«Тут питання потрібно буде більш детально опрацьовувати. Щоб ненароком не створити якихось зон турбулентності, і підтримка України, яка існує на рівні Європейського Союзу, США, збереглася. Тому що ми знаємо, що санкції прив'язані до «Мінська». Я про це говорив з колегами, які беруть участь у мінському, нормандському форматах», - сказав Разумков.

Спікер нагадав, що законопроєкт поки що перебуває в профільному Комітеті Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

«Його ще не пропонували до розгляду в залі. Там є різні норми, зокрема й ті, які треба буде обговорювати додатково. Але коли це станеться, я наразі не готовий відповісти», - зазначив Разумков.

Читайте також: Депутати можуть розглядати законопроєкт про олігархів без висновку Венеційської комісії — Разумков

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня 2021 року Кабінет Міністрів на черговому засіданні схвалив законопроєкт “Про засади державної політики перехідного періоду”.

Документ розроблений на виконання указу Президента України від 2 червня 2021 року, яким введено у дію рішення Ради національної безпеки «Про деякі питання активізації процесу мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях». Законопроєкт базується на принципах ООН в частині перехідної юстиції, відповідає стандартам та критеріям ОБСЄ - Копенгагенським стандартам і, в першу чергу, розроблений виключно спираючись на державні інтереси нашої країни.

Як повідомлялося, законопроєкт про перехідний період на тимчасово окупованих територіях направлений до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційської комісії) для отримання експертного висновку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-