Щоб називати когось олігархом, потрібно спершу ухвалити закон — Данілов

Щоб називати когось олігархом, потрібно спершу ухвалити закон — Данілов

Укрінформ
Для того, щоб називати когось олігархом, потрібно спочатку ухвалити закон, який встановить критерії визначення статусу олігарха. В іншому разі можуть постраждати люди, які заробили свої активи чесним шляхом.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони на полях форуму YES Brainstorming, який триває сьогодні, 11 вересня, у Києві, повідомляє «Дом».

«У кожного своє поняття про олігарха. Побачили — багата людина, у якої є статки, але вона їх чесно заробила, це одна справа. Але є інші випадки. І тут потрібні чіткі критерії, які будуть прописані в законі», — сказав Данілов.

На прохання прокоментувати заяву омбудсмена Людмили Денісової щодо перевірки закону про олігархів на відповідність Конституції, Данілов відповів: «Якщо у нас вже Денісова починає захищати олігархів, то я вважаю, що ми рухаємося дуже правильним шляхом».

Секретар РНБО додав, що «список олігархів побачимо тоді, коли буде ухвалений відповідний закон».

Читайте також: Зменшення влади олігархів не є порушенням прав людини — Малюська

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня в першому читанні прийняла законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». За документ проголосували 275 народних депутатів. Другий, підсумковий, розгляд законопроєкту було заплановано на осінь. До нього вже надійшло понад 1230 поправок.

2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому зазначила невідповідності Конституції України законопроєкту № 5599 і запропонувала направити його до Венеційської комісії.

Читайте також: Разумков вважає правильним рішення направити законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

10 вересня Разумков направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-