Зменшення влади олігархів не є порушенням прав людини — Малюська

Зменшення влади олігархів не є порушенням прав людини — Малюська

Укрінформ
Міністр юстиції України Денис Малюська не вважає, що в законопроєкті про олігархів є моменти порушення прав людини. Йдеться лише про зменшення того надмірного впливу, яким вони зараз користуються.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Дом».

«Безумовно, олігархи мають свої права, як і будь-які інші громадяни України. Але у нас же проблема не в тому, що олігархів дискримінують, знущаються з них. У нас проблема інша — у них занадто багато могутності. Вони паразитують на державному бюджеті. Вони промивають мозок нашому народові через свої медіа», — сказав міністр у відповідь на критику законопроєкту з боку омбудсмена Людмили Денісової.

Малюська наголосив, що права олігархів, як громадян України, в законопроєкті не порушуються.

«Тобто проблема не в тому, що у них щось відбирають і роблять їх дуже слабкими. Проблема в тому, що вони сконцентрували занадто багато влади. І трохи цю владу зменшити — це взагалі не порушення прав людини», — акцентував він.

Читайте також: Майно олігархів не будуть конфісковувати – Малюська

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня в першому читанні прийняла законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». За документ проголосували 275 народних депутатів. Другий, підсумковий, розгляд законопроєкту було заплановано на осінь. До нього вже надійшло понад 1230 поправок.

2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому зазначила невідповідності Конституції України законопроєкту № 5599 і запропонувала направити його до Венеційської комісії.

10 вересня Разумков направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-