Майно олігархів не будуть конфісковувати – Малюська

Майно олігархів не будуть конфісковувати – Малюська

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська запевняє, що ухвалення закону про олігархів не потягне за собою конфіскацію у них майна.

Про це урядовець заявив під час виступу на форумі YES Brainstorming, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не кажу, що хтось потрапить до в'язниці, чи буде конфіскація майна. Просто вони не зможуть брати участь у приватизації певних об'єктів, будуть зобов'язані подавати декларації, включаючи майно в офшорних компаніях», - сказав Малюська.

Крім того, на політиків накладатиметься зобов'язання декларувати всі свої зустрічі з олігархами.

За словами Малюськи, після затвердження критеріїв включення осіб до списку олігархів, особа матиме пів року, аби уникнути потрапляння до відповідного реєстру. Зокрема, особа може припинити фінансувати політичні партії та/чи ЗМІ та стати звичайним бізнесменом.

Читайте також: Разумков вважає правильним рішення направити законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

Як повідомлялося, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила Голові ВР лист, у якому просить надіслати законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» на перевірку до Венеційської комісії, оскільки документ, на думку омбудсмана, може суперечити нормам Конституції.

Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599. Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-