Справа MH17: Венедіктова закликає не заважати прокурорам Нідерландів

Справа MH17: Венедіктова закликає не заважати прокурорам Нідерландів

Укрінформ
Вирок у справі про катастрофу рейсу MH17 суд Нідерландів може оголосити у період з вересня до грудня наступного року.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, передає кореспондент Укрінформу.

“Прокурори в листопаді цього року скажуть свою завершальну промову. Судді вже поставили в графік, коли вони можуть винести цей вирок. Це може бути або вересень, листопад або грудень 2022 року”, - розповіла Венедіктова.

При цьому вона закликала не спекулювати на темі трагедії, аби не заважати працювати прокурорам Нідерландів.

Читайте також: Венедіктова зустрілась з генпрокурором Нідерландів і завтра відвідає суд у справі MH17

“Вони дуже чесно і професійно виконують свою роботу, щоб можна було вкластися у ці терміни, які поставили в суді”, - наголосила генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 “Малайзійських авіаліній“, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група (JIT) дійшла висновку, що літак був збитий із ЗРК "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони ЗСУ РФ, дислокованій у Курську. 

Читайте також: Венедіктова у Гаазі розповіла про хід розслідування у справі МН17

19 червня 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер ФСБ, колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), полковник (нині генерал) ГРУ Генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-