Агресія РФ підвищила спроможність України реагувати на виклики – експерт

Агресія РФ підвищила спроможність України реагувати на виклики – експерт

Укрінформ
Україна історично пережила багато негативних моментів та катастроф, нинішня агресія з боку РФ має негативний вплив, але так само загострює відчуття пильності та підвищує рівень спроможності реагувати на різного роду виклики.

Про це йшлося в ході дискусії на тему «Чи прямуємо ми до апокаліпсису?» на форумі YES Brainstorming «Після COVID = Перед катастрофою? Кроки до виживання», повідомляє власкор Укрінформу.

«Один із висновків минулого року: країни, які призвичаїлися жити в складних ворожих умовах країни, мають вищу здатність реагувати на відміну від тих країн, які трохи розслабилися... Для України це в чомусь перевага - мати потужного сусіда, який демонструє вороже ставлення, бути постійно в напрузі. Інформаційні, кібер та атаки у звичайному розумінні підвищують стан пильності», - сказав старший науковий співробітник Інституту Гувера Стенфордського університету Найл Фергюсон.

Читайте також: Україна працює над організацією «Норманді» попри небажання Росії - Президент

Науковець навів приклад Тайваню та Південної Кореї, які в умовах постійної зовнішньої загрози модернізувалися не лише в оборонному секторі, а й в технологіях, досягли високого рівня підзвітності урядів народові.

У ході дискусії йшлося про те, що на долю України історично припало багато катастроф, і вони мали вплив на більш глобальні виміри існування людства.

«Несправедливо велика частка катастроф припала саме на Україну… У результаті Голодомору було знищено приблизно п’яту частину населення. Доцільніше говорити й думати не про глобальне знищення людства, а про такі масштабні катастрофи, які впливають у глобальному масштабі», - наголосили учасники дискусії.

Експерти висловили переконання, що українці наразі попри складності та агресію з боку РФ мають кращий рівень життя, аніж у історичному минулому.

«Попри Сталіна, Гітлера, війну на території нинішньої України, попри події останнього століття на цій території, середньостатистичний українець зараз з точки зору матеріального доброботу почувається набагато краще, ніж будь-коли. Так само як щодо рівня оптимізму, розбудови життя та віри у позитивне майбутнє», - зауважили учасники дискусії.

Читайте також: Залужний: «Об’єднані зусилля» є відповіддю на російські навчання «Захід-2021»

Ялтинська Європейська Стратегія (YES) – провідний форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв’язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, що виступають за зміни в Україні, розбудовує мережі тих, хто підтримує нову Україну по всьому світі.

YES була започаткована у 2004 році, виступає ініціатором діалогу між лідерами країн, надає майданчик для виступів влади та опозиції, об’єднує лідерів від політики, бізнесу, представників ЗМІ, громадянського суспільства та експертної громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-