Україна працює над організацією «Норманді» попри небажання Росії - Президент

Україна працює над організацією «Норманді» попри небажання Росії - Президент

Укрінформ
Україна працює над організацією зустрічі лідерів країн “Нормандського формату”, однак наразі питання залежить від позиції російської сторони.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на форумі YES Brainstorming, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мені потрібен результат. Результат я вимірюю в людях. Зустрілись з Путіним, повинна бути “Нормандська зустріч”, може буде, залежить від них. Ми сильна самостійна держава, це правда, але в деяких питаннях ще не надто потужна, щоб диктувати цю політику. Ми дуже хочемо, і прагнемо, і йдемо в цьому напрямку”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Без України НАТО буде втрачати, а ЄС - послаблюватись

Глава держави підкреслив, що Україна працює над цією зустріччю. Він також висловив переконання, що якщо буде ця зустріч, то буде поверення “якоїсь кількості людей”.

“Я не вірю у “всіх на всіх”, усе, про що ми домовляємось, вони ніколи стовідсотково не роблять, Росія цього не робить, але тим не менше, якщо буде зустріч, буде якийсь результат. А результат — 100 людей, 50, дві людини, та скільки буде”, - сказав Зеленський.

Він зауважив, що зацікавлений у більш предметній зустрічі з Путіним, ніж це було на першій зустрічі в “Нормандському форматі” (у 2019 році — ред.), але наголосив, що і тоді були результати, зокрема, повернення більше 100 людей, домовленості про розмінування і відкриття КПВВ.

Читайте також: Зеленський може взяти участь у Генасамблеї ООН онлайн - Кулеба

“Але не все рухається вперед так швидко, як я б дуже хотів і як точно, мені здається, Росія на сьогодні не хоче, вони не бачать у цьому сенс — сенс вирішити питання, закінчити війну і конфліктне питання вирішити швидко. Вони цього не хочуть”, - відзначив Президент.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель під час візиту до Києва 22 серпня заявила, що хотіла б провести зустріч у «Нормандському форматі» на рівні президентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-