Залужний: «Об’єднані зусилля» є відповіддю на російські навчання «Захід-2021»

Залужний: «Об’єднані зусилля» є відповіддю на російські навчання «Захід-2021»

Фото
Укрінформ
Стратегічне командно-штабне навчання Збройних Сил України “Об’єднані зусилля – 2021” (СКШН), яке відбудеться з 22 до 30 вересня, матиме винятково оборонний характер та спрямоване на захист України, підвищення її оборонних спроможностей та взаємосумісності зі збройними силами держав-партнерів.

Про це під час брифінгу повідомив головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Водночас він наголосив, що “Об’єднані зусилля – 2021” є відповіддю на російські навчання “Захід – 2021” та можливі загрози широкомасштабного вторгнення РФ.

Брифінг головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Валерія Залужного / Фото: Олена Худякова. Укринформ

«Збройні сили України готуються адекватно реагувати і на можливу широкомасштабну агресію, яка може бути здійснена по відношенню до нашої країни. Свідченням цього є і проведення Російською Федерацією, Республікою Білорусь сумісних стратегічних навчань, які відбуваються уже на сьогоднішній день, і розміщення додаткових сил та засобів вздовж державного кордону, а також на території Республіки Білорусь... Наміри, ймовірніше за все, такі у нашого ворога є, тому ми маємо реагувати, маємо вдосконалювати свою підготовку», - наголосив Залужний, додавши, що Україна на сьогодні знаходиться в стадії війни через агресивні дії РФ та через захоплення нею частини територій нашої держави.

Як повідомив головнокомандувач, темою цьогорічних навчань є “Управління угрупованнями військ (сил) під час ведення операції сил оборони”. Під час навчань військові опрацюють три питання: набуття спроможностей органами військового управління в плануванні застосування військ (сил) під час ведення операції сил оборони; планування та підготовка операцій та всебічне забезпечення у ході ведення операції сил оборони.

Читайте також: Росія і Білорусь почали масштабні військові навчання «Захід-2021»

В основу практичних дій покладено виконання спільних завдань сил і засобів Збройних Сил України та держав-членів НАТО й партнерів.

За словами Залужного, для відпрацювання навчальних завдань у ході стратегічного командно-штабного навчання будуть задіяні основні військові полігони, а також акваторії Чорного й Азовського морів.

Він також повідомив, що навчання пройдуть у три етапи: на першому та другому етапі (22-27 вересня) будуть відпрацьовані питання управління силами оборони держави у ході відсічі збройної агресії, на третьому етапі (28-30 вересня) планується відпрацювання елементів управління угрупованнями військ у ході ведення операцій із застосуванням багатонаціональних підрозділів зі складу збройних сил держав-партнерів.

Залужний також нагадав, що до проведення стратегічного командно-штабного навчання будуть залучені військові підрозділи п’ятнадцяти країн.

У стратегічному командно-штабному навчанні візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

Танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

Участь у СКШН «Об’єднані зусилля – 2021» братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-