Кислиця: Російські байки про «один народ» спростовані на бойовищах Донбасу

Кислиця: Російські байки про «один народ» спростовані на бойовищах Донбасу

Укрінформ
Байки про «один народ» та «неспроможність» України, які поширюються Росією, спростовані на бойовищах Донбасу, заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Росія прорахувалася, коли спробувала відмовити українській нації у праві на існування. Байки про «один народ» та «неспроможність» Української держави спростовані на бойовищах Донбасу, де було зупинено агресора», - заявив Кислиця на урочистостях, організованих Громадським комітетом Об’єднання українців Америки «Самопоміч» у Нью-Йорку. Цими заходами завершився святковий тиждень з нагоди 30-річчя незалежності України.

За словами Кислиці, в України багато ворогів, але найгірший ворог - «наші чвари одне з одним». «Це те, про що мріє наш ворог, щоб ми знекровили себе самі. Не дамо цьому статися!» - закликав дипломат.

Найміцнішою формою єднання народу він вважає спільні цінності та любов до своєї землі: «Саме це робить населення певної території єдиним народом, величним у своєму розмаїтті».

Читайте також: Переважна більшість українців не згодна з тезою Путіна про «один народ»

При цьому постпред зауважив, що це стосується як України, так і США, - але не Росії. «Там обрали інший спосіб самоідентифікації – через агресію до інших. Шлях завідомо програшний у стратегічній перспективі й неприйнятний для абсолютної більшості міжнародного співтовариства», - наголосив Кислиця.

Тому Росія, за його словами, марно розраховувала на мовчання світу у відповідь на збройну агресію проти України. Підтвердженням цьому є щорічні резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Криму та Донбасу, а також успішний інавгураційний саміт Кримської платформи.

Читайте також: Зеленський: Якби ми були з росіянами одним народом, у Москві ходили б гривні

«Це яскраві свідчення того, що Україна разом зі світовою спільнотою не зупиняться до остаточного визволення всіх тимчасово окупованих територій, відновлення територіальної цілісності нашої держави у межах міжнародно визнаних кордонів», - зазначив постійний представник України при ООН

Як повідомлялося, 12 липня президент РФ Путін опублікував статтю «Про історичну єдність росіян та українців». У ній проводиться  думка, ніби українці та росіяни є одним народом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-