Зеленський: Якби ми були з росіянами одним народом, у Москві ходили б гривні

Зеленський: Якби ми були з росіянами одним народом, у Москві ходили б гривні

Укрінформ
Українці й росіяни точно є різними народами, хоча і мають спільну частину історії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, повідомляє Укрінформ

«Давайте нарешті розставимо крапки над «і». Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. В нас спільна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії. Так, все це вкрай важливо, і ми про це пам’ятаємо. І, можливо, щось загальне буде в нас в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розмежування між нашими країнами. Але ми, повторю ще раз, не один народ», - підкреслив Зеленський.

Президент вважає, що якби українці й росіяни були одним народом, то в Москві, за його словами, швидше за все, «ходили б гривні, а над Держдумою майорів би жовто-блакитний прапор».

«Тож точно не один народ. У кожного з нас свій шлях», - зазначив глава держави.

Водночас Зеленський наголосив, що мета і в українців, і в росіян повинна бути одна – закінчити війну на Донбасі, повернути Україні її території.

«Неможливо одночасно говорити про «один народ» та відверто захоплювати наші території і продовжувати бійню на Донбасі. Це ж очевидно», - додав Зеленський.

Читайте также: Зеленський: Тези про «зовнішнє управління» – пропагандистська мантра для споживача в Росії

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін у середу, 30 червня, вкотре заявив, що між українцями й росіянами немає різниці, це «один народ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-