Кулеба прокоментував слова Кальюлайд про «20 років роботи» до членства у ЄС

Кулеба прокоментував слова Кальюлайд про «20 років роботи» до членства у ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував слова президентки Естонії Керсті Кальюлайд про те, що Україні для вступу в ЄС знадобиться «20 років роботи».

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24", передає Укрінформ.

"Трохи більше ніж 20 років тому західні країни таким самим менторським тоном казали литовцям, латвійцям та естонцям: вам треба 20-30 років до ЄС і НАТО дозріти. Тому, безумовно, мені було дивно чути ці слова від президента Естонії. Я з нею розмовляв до цього і вона була оптимістичною. Я не знаю, що на неї вплинуло під час інтерв'ю, але ці заяви не відповідають дружньому характеру наших відносин", - сказав міністр.

Читайте також: ЄС варто створити формат для трьох держав, які мають амбіції на членство в ЄС – Кальюлайд

За його словами, Україна вже передала своє обурення цими словами до естонського МЗС.

"Ми розчаровані такими заявами та вважаємо їх недоречними. Ми довели цю позицію до МЗС Естонії, до посла Естонії в Україні. Вважаємо, що такі речі не повинні лунати від друзів та партнерів", - наголосив він.

Нагадаємо: раніше президентка Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що ЄС варто бути сміливішим у питанні розширення щодо східних партнерів, однак Україні, Молдові та Грузії необхідно «ще 20 років роботи» для готовності до членства у ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-